2019-10-19 Krkonoše, Wielki a Maly staw

Název

2019-10-19 Krkonoše, Wielki a Maly staw

Popis

5. ročník listopadových Krkonoš, letos operativně přesunutý na říjen.
Zkusili jsme to jednou v Polsku, chtěli jsem se projít kolem jezer Wielki a Maly staw, takže jsme sehnali ubytování ve Wille Pawel v klidné části jinak velmi rušné Karpacze. Ubytování nám plně vyhovovalo, kdo má rád luxus a wellnesy, musí hledat jinde.
V sobotu jsme přejeli autem na druhý konec Karpacze, do blízkosti kostela Wang. Našli jsme parkování a společně se spoustou polských turistů vyrazili. U kostela Wang jsme vystáli frontu a koupili si lístky do rezervace: 8 + 8 + 4 PLN.
V průvodu jsme stoupali nahoru směrem na Polanu, na chvíli jsme se odpojili od davů - šli jsme po souběžné, nikým nepoužívané žluté značce.
Za Polanou dav nepatrně zřídnul, většina pokračovala směrem na Sněžku po kostkové silnici. My jsme postupovali pěšinou ke skalám Pielgrzymi, cestou jsme po pravé straně nechali nepřístupný Koci zamek.
Pielgrzymi jsou krásné skalní uskupení, strávili jsme tady pár pěkných chvilek. Poté následovalo poslední dnešní stoupání - na Slonecznik, ergo Polední kameny.
Odtud hřebenovou cestou s výhledy na jezera na dně ledovcových kotlů až k rozcestí U Spalonej Stražnici, tady jsme se opět zamíchali do davů a trošku méně komfortně, po kostkové cestě, sešli zpět na Polanu. Cestou jsme se marně pokoušeli občerstvit v jedné ze dvou horských chat; všude plno lidí, stála se fronta, zvlášť na jídlo a zvlášť na pití. Po 15 minutách čekání, když jsme se posunuli o 1/2 metru, jsme to vzdali a padajíce žízní jsme odešli.
Z Polany jsme odbočili na zelenou značku nad potokem Plasava a zkratkou přes les došli k autu v Karpaczi. Přejeli jsme zpět do penzionu, kde jsme si dali kafe, sprchu a klid na lůžku.
Za dnešek smíšené pocity: na horách krásně, oproti předpovědi nádherné počasí, ale spousty lidí, z nich mnozí pod vlivem alkoholu, někteří cestou padali z chodníku do kosodřeviny.
Ušli jsme celkem 14,5 km (+-660 m), k nim jsme přidali ještě dva na večerní procházce do restaurace.

Období

Statistiky

  • 87 fotek
  • 0 se líbí

Fototechnika

Canon PowerShot G16

Kategorie a štítky

Nastavení

Nahlásit album
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2019-10-19 Krkonoše, Wielki a Maly staw
Komentáře Přidat